План реалізації проекту
„Від зернини – до
хлібини”
Учасники проекту: учні 3 - Б класу, вчитель – класовод Кікоть Оксана Іванівна
База реалізації проекту. Загальноосвітня школа І – ІІІ
ступенів імені Героя Радянського Союзу А. М. Темника
Обґрунтування вибору проекту. Діти
познайомляться з історією вирощування хліба, з народними традиціями,
пов’язаними з хлібом. Всі разом учасники проекту будуть виховувати у себе
шанобливе ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба.
Мета і завдання. Сприяти
ознайомленню учнів з історією вирощування хліба, з народними звичаями і
традиціями, у яких
використовувався хліб; вчити шукати необхідний матеріал, користуючись різними
джерелами; розвивати навички дослідницько - пошукової діяльності; виховувати
інтерес до культури рідного краю, бережне ставлення до хліба, повагу до праці
хлібороба.
Характеристика проекту:
за характером діяльності – інформаційно – дослідницький;
за змістом – міжпредметний (українська
мова, читання, образотворче мистецтво, основи
здоров’я, Я і Україна);
за кількістю
учасників – колективний;
за тривалістю – довготривалий (10 грудня 2015р. – 29лютого 2016р.)
за ступенем самостійності – частково – пошуковий.
Прогнозований результат: доповіді
учнів,
- випуск тематичного буклету : «Хліб – всьому голова »;
-створення підсумкової презентації :
«Від зернини до хлібини ».
-публікація зібраного матеріалу у
блозі класу „Хліб - всьому голова ”, путівнику з проекту : "Від зернини до хлібини".
У процесі роботи використані такі методи :
-
екскурсія на завод продтоварів та млин;
-
спостереження;
-
інтерв’ю;
-
робота з документацією;
-
пошук матеріалу в енциклопедіях ,
та інтернеті;
-
дослідження.
Комментариев нет:
Отправить комментарий