План реалізації проекту


План реалізації проекту
„Від зернини – до  хлібини”
Учасники проекту: учні 3 - Б класу, вчитель – класовод Кікоть  Оксана Іванівна
База реалізації проекту. Загальноосвітня школа  І – ІІІ  ступенів імені Героя Радянського Союзу А. М. Темника 
Обґрунтування вибору проекту.  Діти познайомляться з історією вирощування хліба, з народними традиціями, пов’язаними з хлібом. Всі разом учасники проекту будуть виховувати у себе шанобливе ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба.
Мета і завдання.  Сприяти ознайомленню учнів з історією вирощування хліба, з народними звичаями і традиціями, у  яких використовувався хліб; вчити шукати необхідний матеріал, користуючись різними джерелами; розвивати навички дослідницько - пошукової діяльності; виховувати інтерес до культури рідного краю, бережне ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба.
Характеристика проекту:
за характером діяльності – інформаційно – дослідницький;
за змістом – міжпредметний  (українська  мова, читання, образотворче мистецтво, основи здоров’я, Я і Україна);
за кількістю учасників – колективний;
за тривалістю – довготривалий (10 грудня 2015р. – 29лютого  2016р.)
за ступенем самостійності – частково – пошуковий.        
Прогнозований результат: доповіді учнів,
- випуск тематичного буклету :  «Хліб – всьому голова »;
-створення підсумкової  презентації : «Від зернини  до хлібини ».
-публікація зібраного матеріалу у блозі класу „Хліб - всьому голова ”, путівнику  з проекту :  "Від зернини до хлібини".
У процесі роботи  використані такі методи :
-         екскурсія на завод продтоварів та млин;
-         спостереження;
-         інтерв’ю;
-         робота з документацією;
-         пошук матеріалу в енциклопедіях , та  інтернеті;
-         дослідження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий