І етап – грудень 2016 - Визначення основних проблем та напрямків учнівського
дослідження.
Навчальні цілі та очікувані навчальні результати на І етапі
роботи.
·
Пошук
та накопичення інформації за напрямками:
·
Зацікавити учнів складною суспільною проблемою «Чому
люди так шанують хліб?».
·
Сформувати внутрішню мотивацію щодо вивчення теми .
·
Виробити навички рольової поведінки та розподіляти між
собою завдання.
ІІ
етап – січень – 2017.
Пошук
та накопичення матеріалу за напрямками:
- З глибини віків (історія хліборобства в Україні).
- Вузлики на пам'ять (народні традиції та обряди,
прислів'я, казки, легенди...тощо, пов'язані з хліборобством).
- Прошу до столу (рецепти з використанням борошна).
- Хліб у наших магазинах (дізнаємося, який із
сортів хліба, що продаються у наших магазинах, найбільш користується
попитом ).
- Шкільна булочка (розмова по
щирості: чи завжди ми шануємо хліб, який тримаємо в руках щодня).
- Екскурсія на хлібозавод та млин.
Навчальні цілі
та очікувані навчальні результати на ІІ етапі роботи.
·
Розвинути
комунікативні навички.
·
Формування
первинних навичок збору даних методом опитування та обробки зібраних даних.
·
Розвиток навички, а саме вміння робити висновки.
ІІІ етап - лютий 2017
Створення підсумкової
презентаціі, випуск тематичного буклету , створення блогу : "Хліб - всьому голова"
Навчальні цілі та очікувані
навчальні результати на ІІІ етапі роботи.
·
Розвиток розумових дій, а саме вміння робити висновки.
·
Навчитися планувати презентацію і готувати до неї
потрібні матеріали (підбирати текст, малюнки тощо).
·
Удосконалення умінь та навичок створення
мультимедійної презентації, публікації (інформаційного бюлетеня)
·
Розвиток вмінь
коротко і ясно висловлювати свої думки, структурувати тестову інформацію,
підбирати яскраві та цікаві малюнки до тексту.
·
Розвиток вмінь аргументувати та доводити свою думку.
·
Розвиток
навичок публічного виступу.
·
Вчаться
сумісної роботи: розподілу обов’язків, відповідальності за свої дії,
взаємоповаги та взаємодопомоги
Комментариев нет:
Отправить комментарий