Рецепти

Хліб "Зигзаг удачі"


ПРОДУКТИ:

Склянка — 240 мл
  • Вода — 1 склянка і 3 ст.л.,
  • манка — 1 склянка,
  • борошно вищого гатунку — 3 1\4 склянки,
  • сіль — 2 ч.л.,
  • цукор — 5 ст.л.,
  • живі дріжджі — 20 г,
  • олія — 5 ст.л.
Крім того:
  • 2 ст.л. какао,
  • 2 ст.л води,
  • 1 ст.л. цукру для коричневого тіста.
  • 2 ст.л. олії,
  • 2 ст.л. цукру для посипки хліба.

ПРИГОТУВАННЯ:
Дріжджі розтерти з 2 ст.л цукру і 2 ст.л. води. Залишити на 10 хвилин.
На дно посуду вилити розчинені дріжджі, додати манку, борошно, сіль, цукор, воду, олію. Замісити тісто, слідкуючи, щоб вийшов м«якенький „Колобок“. Залишити у теплому місці на 30 хвилин.
Розділити тісто на 2 нерівні частини- 3\5 і 2\5.


Какао розтерти з цукром і водою з меншої частини тіста і какаової маси Замісити тісто, додаючи борошна за потребою.






Біле тісто розділити на 4 частини, а шоколадне — на 3.Кожен шматок розкатати тонким пластом.


Розкачати 1 частину білого тіста. Зверху накласти розкатане 1 шоколадне тісто. Третій шар — знову біле. Треба зробити дві таких заготовки.   



У форму викласти один потрійний шар „гармошкою“. Зверху викладаємо розкатаний пласт шоколадного тіста. Поверх шоколадного- знову потрійна „гармошка“.




Випікаємо 1 год при 180*С.


Гарбузовий хліб "Руде сонечко"


Дуже смачний хліб. Смак нагадує Великодню паску. Солодкий, з горіхами і сухофруктами.  Варто спробувати! 
 

       ПРОДУКТИ:
  • 1 склянка вареного гарбузового пюре,
  • 4 ст.л. сметани,
  • 1 яйце,
  • 5 ст.л. цукру,
  • 20г живих дріжджів,
  • 1 склянка манки,
  • приблизно 3,25 склянки пшеничного борошна,
  • 2 ст.л. теплої води,
  • 2 ч.л. солі,
  • 6 ст.л. олії,
  • 1\3 склянки посічених волоських горіхів,
  • 8-10 шт кураги,
  • 50г родзинок,
  • 3-4 шт. в'ялених персиків,
  • 6-7 шт. фініків.
ПРИГОТУВАННЯ:
Гарбуз відварити у невеликій кількості води. Воду злити, гарбуз потовкти до однорідної маси.

Розмішати гарбузове пюре, сметану, яйце, олію, сіль.
Додати борошно, манку, розтерті з цукром і 2 ст.л. теплої води, дріжджі. Виставляємо режим «Основний» на хлібопічці і вмикаємо.
Після сигналу додати горіхи і порізані сухофрукти.



Через 3 години смакуватимете ось таким «сонячним» хлібом.



Комментариев нет:

Отправить комментарий